מה קורה לגוף לאחר הפסקת עישון

מה קורה לגוף לאחר הפסקת עישון | תסמיני גמילה

כולנו מודעים לנזקים הרבים של העישון. התחלנו לעשן כאשר היינו צעירים, לא חשבנו הרבה ובסוף מצאנו את עצמנו מכורים לסיגריות. הסיגריות גורמות להרבה מאוד נזקים לגוף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך ולכן הדבר הנכון יהיה להפסיק לעשן.

אך בפועל זה לא קל, הסיגריות הן דבר ממכר. כמו כן נשאלת השאלה מה קורה לגוף לאחר הפסקת עישון, מסתבר שישנן תופעות גמילה המתרחשות בגוף.

כמובן שתופעות הלוואי הן זמניות והפסקת העישון היא הדבר הטוב ביותר עבור הגוף שלכם. אך בכל זאת כדאי להבין מה קורה לגוף לאחר הפסקת עישון על מנת להיות מוכנים ולדעת כיצד להתמודד עם תופעות הלוואי בצורה טובה יותר. זה יעלה את הסיכוי להצליח בגמילה מעישון.

 

לחצו על הקישור 👇 ודלגו לחלק שמעניין אתכם

 

למה אנחנו בכלל מתמכרים לסיגריות?

להתמכרות לסיגריות ישנם שני מרכיבים, האחד הוא התלות הפסיכולוגית שאנו מפתחים. הסיגריות הופכות להיות חלק מהחיים שלנו ואנו קושרים אותן להרבה מאוד מפעילויות היום יום, כמו למשל שתיית קפה והתמודדות עם סטרס.

ואז כל פעם שאנו שותים קפה או מתמודדים עם חוויה היוצרת סטרס, אנו מייד רוצים להדליק סיגריה ולקחת כמה שאיפות.

הסיבה השנייה להתמכרות היא ההתמכרות הפיזיולוגית, זו תוצאה של המרכיב הפעיל העיקרי בסיגריות – הניקוטין. הניקוטין הוא סם ממכר והוא הסיבה להתמכרות הפיזיולוגית.

ולא רק שהסיגריות מכילות ניקוטין, הן גם כוללות תוספות כימיות שונות אשר נועדו לייעל את ספיגת הניקוטין בגוף וכך להחמיר את ההתמכרות. דבר המשרת את יצרני הסיגריות שנהנות מצרכנים מכורים הממשיכים לשלם סכומים גבוהים עבור סיגריות.

להפסיק לעשן | שלבי גמילה |תופעות לוואי לאחר הפסקת עישון

מה קורה לגוף לאחר הפסקת עישון?

תהליך הגמילה מסיגריות הוא הוא תהליך גמילה פיזי ונפשי. במישור הפיזי הגוף שלנו היה רגיל לקבל ניקוטין והדבר השפיע על מערכות שונות בגוף. עכשיו כאשר הגוף אינו מקבל את הניקוטין הוא נאלץ להסתגל למצב החדש וזה משפיע על תפקודיו.

יש לכך השלכות גם ברמה הנפשית. אנו יכולים לסבול מחרדות וסטרס, חוסר שינה, חוסר ריכוז, בעיות במערכת העיכול כמו גזים, תאבון מוגבר ועוד. הסיגריות היו חלק מהחיים שלנו ואנו בהחלט צפויים להרגיש בחסרונן ברמה הרגשית.

בואו נרד לעומק העניין ונבין בדיוק מה קורה לגוף לאחר הפסקת עישון.

 

 

רוצים להיגמל מהניקוטין? 🚭 רוצים להפסיק לחשוש על המצב הבריאותי שלכם? ערכות לגמילה מעישון לכל סוגי המעשנים כאן! 

 

 

אילו תופעות לוואי צפויות להופיע?

שינוי מצב רוח 

הניקוטין גורם להפרשת דופמין במוח, כמו כל חומר ממכר. לאחר הגמילה מהניקוטין המוח שלנו רוצה לקבל את הדופמין שלו. חוסר הדופמין גורם לנו ליציאה מאיזון וזה מתבטא בתחושת דכדוך, עצבנות ואי שקט נפשי. זכרו שזוהי תופעה זמנית, לאחר כשבועיים תרגישו הקלה גדולה.

הפרעות שינה 

למרות שהניקוטין הוא חומר ממריץ, בפועל הגמילה מהניקוטין גורמת לנו להפרעות שינה. אנו עשויים לחוות עייפות במהלך היום, אך גם קושי להירדם בלילה.

רעב מוגבר – הניקוטין משפיע בצורות שונות על הגוף ואחת מהן היא תחושת רעב מוגבר. המוח מנסה למצוא הקלה לחוסר הדופמין ואנו עשויים למצוא נחמה באוכל, במיוחד בדברים מתוקים ועשירים בסוכר. אנו גם מרגישים שחסר לנו משהו בפה והאוכל מהווה סוג של תחליף לסיגריות. זוהי אחת הסיבות מדוע הפסקת עישון מזוהה עם עלייה במשקל, אך זוהי אינה הסיבה היחידה. לניקוטין השפעה ישירה על מערכת העיכול וחילוף החומרים. ישנה האטה בפעילות זו לאחר הגמילה.

שיעול וליחה 

לאחר הגמילה מהסיגריות לגוף יש הזדמנות להתחיל להתנקות, שיעול וליחה מוגברת הם חלק מהאמצעים של הגוף לנקות את עצמו ולכן כאשר אנו מפסיקים לעשן אנו מתמודדים עם שיעול מוגבר וליחה.

איך להתמודד עם תופעות הלוואי?

להבין מה קורה לגוף לאחר הפסקת עישון זהו הצעד הראשון בהתמודדות. למרות אי הנוחות של התופעות השונות עלינו להבין כי בגוף מתרחשים תהליכי גמילה והתנקות רצויים. אך מצד שני מצב הביניים הזה מקשה עלינו להחזיק מעמד ואנו חווים דחף חזק לחזור ולעשן.

פעילות גופנית ותרגילי נשימות יכולים מאוד לעזור והם תמיד מומלצים. אך לצערנו עבור רוב האנשים הם אינם מספיקים להדוף את ההשתוקקות לסיגריה או לסייע בהתמודדות עם כל התופעות המתרחשות בגוף.

אחד הפתרונות המוצעים הוא שימוש בסיגריות ללא ניקוטין. כלומר סיגריות המבוססות על צמחי מרפא ולא על צמח הטבק. השאיפה היא בסופו של דבר להפסיק לעשן לחלוטין, אך סיגריות ללא ניקוטין יכולות ללוות אותנו בשלבי הביניים. למעשה הן נותנות מענה גם להתמכרות הפסיכולוגית, גם לתופעות הלוואי וגם יכולות להאיץ תהליכים שונים של ניקוי הגוף.

כאשר אתם מרגישים את ההשתוקקות לסיגריה אתם יכולים להחליף את סיגריות הניקוטין הרגילות בסיגריות ללא ניקוטין. זה יספק לכם הקלה מבלי להכניס ניקוטין לגוף.

כמו כן צמחי המרפא בהם משתמשים הן בעלי סגולות מרגיעות אשר יכולות לשפר את האיזון הנפשי ובעיות השינה, וזה מאוד עוזר.  ולבסוף יש להן תכונות רבות המסייעות בניקוי מערכת הנשימה ושיפור מערכת העיכול, כלומר הן עונות בדיוק על הבעיות הקשורות להפסקת עישון.

ניתן אפילו להסתייע בהן להפסקת עישון הדרגתית. מעשנים כבדים חווים קושי רב להפסיק ביום אחד את צריכת הניקוטין, לכן הם יכולים לעשות זאת בתהליך הדרגתי.

 

רוצים להיגמל מהניקוטין? 🚭 רוצים להפסיק לחשוש על המצב הבריאותי שלכם? ערכות לגמילה מעישון לכל סוגי המעשנים כאן! 

 

 

לאחר כמה זמן ההשתוקקות לסיגריה תיעלם?

לאחר כיבוי הסיגריה האחרונה רמות הניקוטין בגוף מתחילות לרדת ואז מתחילה תחושת ההשתוקקות לסיגריה. ככל שהזמן עובר התחושה הזו מתחזקת ולאחר 6-12 שעות היא מגיעה לשיא. השבוע הראשון הוא הקשה ביותר ולאחריו התחושה הזו מתחילה לדעוך. שימו לב שהיא באה בצורת התקפים, קחו כמה נשימות עמוקות וחכו שזה יעבור. ברוב המקרים זה פחות משתי דקות.

 

גמילה מעישון בעזרת סיגריות ללא ניקוטין

שלבים של הגמילה מעישון

תתפלאו לגלות מה קורה לגוף לאחר הפסקת עישון, כלומר כמה מהר מתחוללים השינויים המבורכים:

אחרי 20 דקות – אולי לא תרגישו זאת אך מספיקות 20 דקות על מנת שלחץ הדם ופעילות הלב ירדו לרמה תקינה.

לאחר 8 שעות – ירידה בחד תחמוצת הפחמן (עוד רעל שבסיגריה) ועלייה ברמת החמצן בדם.

לאחר  48 – 24 שעות – ירידה משמעותית בסיכוי לחוות אירוע לב. ישנה גם הקלה על מערכת הנשימה ואתם צפויים להרגיש זאת. תחוו גם חזרה של חוש הטעם והריח, דבר שיזכיר לכם מה זה חיים בריאים. תיהנו מזה ותרגישו מעודדים!

לאחר 72 שעות – זהו הזמן הנדרש לגוף שלכם להתנקות מרוב הניקוטין, זהו הישג משמעותי.

לאחר 14-21 יום – לאחר כשבועיים תחוו הקלה משמעותית בשיעול המציק. ואם הגעתם ל 21 יום ניתן לומר שהצלחתם להתגבר על ההתמכרות הפיזיולוגית ורוב הקשיים הנפשיים.

ככל שהזמן עובר כך הגוף שלכם נקי יותר והסיכוי למחלות הקשורות לעישון פוחת. תוך מספר שנים הסיכויים צפויים להשתוות לסיכויים הקיימים בקרב כלל האוכלוסייה.

 

אנו מקווים כי עכשיו אתם יודעים בדיוק מה קורה לגוף לאחר הפסקת עישון, וכי אתם בדרך להפסיק לעשן!

 

רוצים להיגמל מהניקוטין? 🚭 רוצים להפסיק לחשוש על המצב הבריאותי שלכם? ערכות לגמילה מעישון לכל סוגי המעשנים כאן! 

 

 

פוסטים נוספים בבלוג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתף